DRIE PIJLERS

Iets meer over het werken met energie

Heel kort, we hebben het hier over levensenergie, wat in de Chinese cultuur Ch’i of Chi ook wel Ki genoemd wordt. Adem, levenskracht, vitale- of spirituele energie. Maar eerst even een inleiding:

Veel mensen vragen zich op bepaalde momenten in hun leven af: “waarom of wat?”.
“Waarom ik?, waarom ben ik zoals ik ben?, wie ben ik?, wat doe ik hier in dit leven?, wat is de zin van dit alles?”
Een andere mogelijkheid is om je dit allemaal niet af te vragen, gewoon je ding te doen. Opstaan, ontbijten, de deur uit en naar school of naar een vriend of vriendin, lunchen, in de middag boodschappen doen, avondeten, televisie kijken, naar bed en de volgende dag dezelfde routine.
Deze keuze heb je. Daar zal niets of niemand je op mogen aanspreken, als mens bepaal jij wat je met dit leven doet.

Wil je wel antwoord op dit soort vragen dan heb je de mogelijkheid om bv. met anderen erover te praten of via internet, boeken of tijdschriften informatie te krijgen.
Keuzes altijd weer keuzes, als je er goed over nadenkt maken we de hele dag door keuzes.
Keuzes, links of rechts, vooruit of achteruit, ja of nee, vandaag of morgen, altijd is er een keuze.
We leven in een wereld van dualiteit (tweeledigheid, tweevoudigheid), licht of donker, jong of oud, zwart of wit, links of rechts, ja of nee, beginpunt en eindpunt etc etc.

Keuzes maken heeft gevolgen, soms eenvoudig, soms verstrekkend, maar meestal meer dan je denkt.
Er is een heel mooie film die oorzaak en gevolg laat zien. The Butterfly Effect, de vleugelslag van een vlinder in Brazilië kan een orkaan veroorzaken in Texas. De wiskundige Edward Lorenz gebruikte deze metafoor om aan te geven dat kleine oorzaken soms grote gevolgen kunnen hebben. Naast wiskundige was Edward ook meteoroloog en werd dagelijks met zijn weersvoorspelling geconfronteerd, dat een kleine verandering ineens een totaal ander weerbeeld kon geven. Een mooie bijkomstigheid van keuzes maken is dat je het altijd opnieuw kunt doen. Ook hier beslis jij want niemand kan je tegenhouden om na kortere of langere tijd een andere keuze te maken. Na elke keuze doe je ervaring op en dit geeft je de mogelijkheid om te heroverwegen en een nieuwe keus te maken. Of het bevestigd je al eerder gemaakte keuze dat hij goed is.

Nu even over energie

Wat is energie nu eigenlijk en wat is het belang ervan hier in dit gesprek? Eerst eens kijken wat de heer Van Dale erover te zeggen heeft. Energie is arbeidsvermogen, de kracht waarmee men iets doet, elektrische energie, waterenergie, lucht energie, warmte energie. Maar ook Geestkracht!!
Hoe registreren we energie. Met onze vijf zintuigen?, horen, zien, voelen, ruiken en proeven?
Horen; een knal, een zoemend geluid, voelen; warmte, schokken, zien; lichtflits.
Echt duidelijk is dit niet, oftewel wij mensen zijn normaal gesproken niet zo ingesteld om energie waar te nemen. Terwijl het zo overal duidelijk aanwezig is, want geen leven, groei, beweging zonder dat er energie in moet en/of uitkomt.

Een ander aspect van energie is de hoeveelheid of intensiteit. Hebben we te weinig dan loopt de beweging gevaar te stoppen, hebben we teveel dan lopen we het risico van vernieling, van schade.
Het luistert dus heel nauw met energie en met de mechanismes waar deze energie nodig is of doorheen stroomt.
Dat blijkt wel in ons lichaam. Bijvoorbeeld we gebruiken elektrische stroompjes om, via de zenuwen, te communiceren tussen onze organen, om signalen te geven om te bewegen etc etc.
Nou, steek je vingers maar eens in het stopcontact dan merk je dat als de stroom niet perfect gedoseerd is wat dat betekent. Het luistert dus allemaal heel nauw.
Je denkproces is volledig energetisch (elektrisch) gestuurd. Denk maar aan hersenactiviteit.
Het elektro-encefalogram (EEG) kan bij ziekteprocessen inlichtingen geven over zowel de aard als de plaats van de afwijking.
De mensen weten al heel lang dat energie van invloed is op ons functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. De moeilijkheid is echter; “waarom gaat het dan vaak niet zoals wij wensen en waarom?”

Keuzemoment

Tot zover, Oké, nu staan we weer op een keuze moment, ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten of is je aandacht weg? Een keuze, doorgaan of stoppen.

DRIE PIJLERS is een systeem dat mensen, die een keuze hebben gemaakt dat ze meer willen weten, helpt bij deze vragen. Om te beginnen door een gesprek en gevolgd door een energie behandeling. Komt nu meestal de vraag: “hoe kan jij, met jouw methode, mij helpen bij mijn vragen?” Door je bewust te laten worden wie en wat je bent, wat je wilt en wat je kwaliteiten zijn èn is mijn vraag: “zie jij je leven als puur iets fysieks of denk je dat er een koppeling is tussen denken, lichaam en geest?”

Recente Berichten

Laat een bericht achter